Oferta

W naszej ofercie znajdą Państwo świeże owoce i warzywa z kraju i z najdalszych zakątków świata.

Warzywa i Owoce

  • Ananas kal. 10
  • Ananas kal. 6
  • Arbuz
  • Avocado
  • Avocado Hass
  • Bakłażan
  • Brokuł
  • Bób
  • Botwina Młoda
  • Bruksela
  • Burak Okrągły
  • Burak Długi
  • Burak Żółty
  • Banan
  • Borówka Amerykańska
  • Borówka Amerykańska tacka 250g
  • Brzoskwinie
  • Cebula
  • Cebula Czerwona
  • Cebula Dymka
  • Cebula Szalotka
  • Chrzan Korzeń
  • Cukinia Zielona
  • Cukinia Żółta
  • Cykoria
  • Czosnek warkocz
  • Czosnek waga
  • Cytryna
  • Cytryna Limonka
  • Czereśnie
  • Dynia
  • Dynia Piżmowa
  • Dynia Hokkaido
  • Fasolka Szparagowa Zielona
  • Fasolka Szparagowa Żółta
  • Figi Świeże
  • Figi Suszone
  • Groszek Cukrowy
  • Granat
  • Grapefruit Czerwony
  • Grapefruit Sokowy
  • Gruszka Konferencja
  • Gruszka Lukas
  • Imbir
  • Jabłka Ligol

  • Jabłka Sampion

  • Jabłka Kortland

  • Jabłka Zielone (import)

  • Jabłka Czerwone (import)

  • Jagoda

  • Jeżyna

  • Kalafior
  • Kalarepa
  • Kapusta Biała
  • Kapusta Czerwona
  • Kapusta Pak Choi
  • Kapusta Pekińska
  • Kapusta Włoska
  • Koper
  • Koper waga
  • Kukurydza Kolba
  • Karambola
  • Kiwi
  • Kokos
  • Marchew
  • Marchew Młoda
  • Malina
  • Malina opakowanie 125g
  • Mandarynka I kl
  • Mandarynka II kl
  • Mango kal. 6
  • Mango kal. 10
  • Melon Żołty
  • Melona Cantaloupe
  • Morela
  • Natka Pietruszki
  • Natka Pietruszki waga
  • Nektarynka
  • Ogórek polski
  • Ogórek importowany
  • Ogórek Gruntowy
  •  Papryka Czerwona
  • Papryka Zielona
  • Papryka Żółta
  • Papryka Peperoni
  • Papryka chili
  • Pietruszka
  • Pomidor polski
  • Pomidor importowany
  • Pomidor Malinowy polski
  • Pomidor Malinowy importowany
  • Pomidor Cherry
  • Pomidor Cherry op. 250g
  • Pomidor Gałązka Cherry
  • Por
  • Papaya
  • Pigwa
  • Pitahaja
  • Physalis
  • Pomarańcza
  • Pomarańcza Sokowa
  • Pomelo
  • Porzeczka Czerwona
  • Porzeczka Czerwona tacka
  • Porzeczka Czarna
  • Porzeczka Czarna tacka
  • Porzeczka Biała
  • Porzeczka Biała tacka
  • Rzepa Czarna
  • Rzodkiew Biała
  • Rzodkiew pęczek
  •  Seler
  • Seler Naciowy
  • Szczypiorek
  • Szparagi Białe
  • Szparagi Zielone
  • Szpinak świeży
  • Szpinak Baby op. 125g
  • Śliwka
  • Topinambur
  • Trawa Cytrynowa
  •  Truskawka
  • Truskawka op. 250g
  • Włoszczyzna pęczek
  • Wiśnia
  • Winogrono Ciemne
  • Winogrono Jasne
  • Winogrono Rodzynka
  • Ziemniak Polski (różne odmiany)
  • Ziemniak młody importowany
  • Ziemniak młody polski
  • Ziemniak słodki Batat

Kiełki

  • Kiełki brokułu

Kiełki brokuła, podobnie jak brokuł oraz inne rośliny z rodziny krzyżowych zawierają sulforafan – substancję zapobiegającą powstawaniu raka, a także, w pewnych przypadkach, powstrzymującą rozwój komórek nowotworowych.

  • Kiełki fasoli Mung

Fasola Mung, podobnie jak inne rośliny strączkowe jest nieocenionym źródłem białka. Dzięki obecności niezbędnych w procesie kiełkowania enzymów białko to jest łatwoprzyswajalne, same kiełki zaś znacznie lżej strawne niż fasola.

  • Kiełki lucerny

Polecane są kobietom w okresie ciąży i karmienia, a także osobom niejedzącym mięsa.

  • Kiełki rzodkiewki

Kiełki rzodkiewki mają opinię wspaniałego leku na przeziębienie. Zawdzięczają ją nie tylko dużej zawartości witaminy C (kiełki zawierają jej 2,5 raza więcej niż korzeń rzodkiewki), ale również działaniu wykrztuśnemu.

  • Kiełki słonecznika

Kiełki słonecznika dostarczają organizmowi fosforu i wapnia, a więc substancji mineralnych wzmacniających kości i zęby oraz żelaza niezbędnego w procesie krwiotwórczym.

  • Kiełki buraka

Dzięki zawartości kobaltu, który bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek, kiełki buraka to dobry środek krwiotwórczy. Ponadto obfitują w kwas foliowy, a także rzadko spotykane w warzywach rubid i cez.

  • Kiełki pora

Por należy do roślin czosnkowatych, które uważane są za naturalny antybiotyk.

 

Zioła

  • Zioła bazylii

Bazylia pobudza apetyt i dobrze wpływa na trawienie. Działa łagodząco na różnego rodzaju dolegliwości żołądkowe, ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne.

  • Zioła estragonu

Estragon wzmaga apetyt i wspomaga wydzielanie soków trawiennych. Pomaga przy różnego rodzaju dolegliwościach żołądkowych.

  • Zioła kolendry

Zioło o wyjątkowo przyjemnym aromacie. Uprawiane w doniczkach wprowadza przyjemy zapach do kuchni. Wykazuje działanie pobudzające apetyt i rozkurczające.

  • Zioła lubczyku

Lubczyk ma właściwości wykrztuśne, jest skutecznym środkiem wspomagającym działanie układu moczowego.

  • Zioła majeranku

Majeranek ma działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Wzmaga wydzielanie soków trawiennych i reguluje pracę układu pokarmowego. Ma również działanie uspokajające, a olejek majerankowy jest używany do inhalacji podczas zapaleń górnych dróg oddechowych.

  • Zioła melisy

Melisa ma wszechstronne zastosowanie jako zioło lecznicze. Działa uspokajająco, pomagając zwalczyć bezsenność i stres. Uśmierza bóle głowy, ma pozytywny wpływ na układ trawienny i krwionośny. Wspomaga również koncentrację.

  • Zioła mięty

Mięta ma działanie przeciwskurczowe i pobudzające. Wzmaga wydzielanie soków żołądkowych co wspomaga trawienie. Napar z mięty stosuje się powszechnie w dolegliwościach żołądkowych, w przypadku niestrawności. Używa się go również do płukania jamy ustnej i gardła.

  • Zioła oregano

Oregano posiada lecznicze właściwości dezynfekcyjne, ma również działanie rozkurczowe. Olejek tymolowy zawarty w roślinie pomaga w leczeniu ran skóry, wywar z ziela oregano stosuje się również do płukania gardła.

  • Pietruszka zwyczajna

Pietruszka ma właściwości antybakteryjne, działa regulująco i wspomagająco na układ trawienny i moczowy. Z powodu wysokiej zawartości żelaza jest zalecana jako ważny element diety dla osób z anemią

  • Zioła rozmarynu

Rozmaryn ma właściwości odkażające, jego spożywanie wzmacnia organizm. Według niektórych ma bardzo dobry wpływ na pamięć.

  • Zioła szałwii

Szałwia ma właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne, wpływa regulująco na pracę układu pokarmowego. Działa uspokajająco, obniża poziom cukru we krwi.

  • Zioła tymianku

Tymianek jako roślina lecznicza ma silne działanie bakteriobójcze i grzybobójcze. Dzięki właściwościom wykrztuśnym jest używany do leczenia chorób gardła.